Hanzekwartier in zwaar weer

maandag 8 september 20081 reactie

DrontenEind vorige week werd de raad per brief op de hoogste gesteld van iets wat we eigenlijk allang wisten. De samenwerking tussen drie projectontwikkelaars en de gemeente voor het Hanzekwartier is uiteen gespat.

De risico’s die de gemeente bleef lopen waren in de ogen van het college onverantwoord hoog en daardoor is er van samenwerking afgezien. De vraag is nu wel wat er dan moet gaan gebeuren met het toekomstige stationsgebied. Want zoals het er nu bij ligt kan net natuurlijk niet blijven.

Het is ook voor de gemeente wel een urgent probleem. Immers we willen tegen de tijd dat het station af is toch wel een beetje een redelijke ontvangst van reizigers in Dronten en ook is al veel grond in het gebied van de gemeente. Dat kost dus ook behoorlijk geld en ontwikkeling van die gronden is dan ook (financieel) voor de gemeente van het grootste belang.

We mogen binnenkort een voorstel van het college verwachten, maar als ik het zo eens allemaal bekijk wordt het een van de grootste hoofdpijndossiers van de komende jaren voor de gemeente.

1 Reactie

 1. Frank

  Je staat in de Flevopost.

  De samenwerking tussen gemeente en drie projectontwikkelaars voor het Hanzekwartier is uiteen gespat. Dit zou blijken uit een brief van het college van b en w aan de gemeenteraad, die eind vorige week is verstuurd. GroenLinks-burgerraadslid Paul Vermast heeft uit de brief geciteerd op zijn weblog.
  De risico’s die de gemeente bleef lopen waren in de ogen van het college onverantwoord hoog en daardoor is er van samenwerking afgezien, wordt in de brief gesteld.
  De vraag waarvoor de gemeente zich nu gesteld ziet is wat er nu moet gaan gebeuren met het toekomstige stationsgebied.
  Vermast is van mening dat de gemeente zich nu voor een ‘urgent probleem’ gesteld ziet. ‘We willen tegen de tijd dat het station af is toch wel een beetje een redelijke ontvangst van reizigers in Dronten. Ook is al veel grond in het gebied van de gemeente. Dat kost dus ook behoorlijk geld en ontwikkeling van die gronden is dan ook (financieel) voor de gemeente van het grootste belang. We mogen binnenkort een voorstel van het college verwachten, maar als ik het zo eens allemaal bekijk wordt het een van de grootste hoofdpijndossiers van de komende jaren voor de gemeente,’ aldus Vermast.

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.

Share This