@hansengelvaart: De angst regeert in Dronten?

vrijdag 4 juni 20102 reacties

Het is een beetje jammer dat als je lekker kalm op Corsica zit voor je werk (ter voorkoming van misverstanden: er wordt wel hard gewerkt) mijn mailbox bijna ontploft als ik deze even open op met moment dat ik internet heb. Ons nieuwe college is druk doende zichzelf op de kaart te zetten als behoudzuchtig en conservatief. Want oei… wat zijn we geschrokken. Die stoute GroenLinks fractie stelde vragen naar aanleiding van een twitter berichtje van een van de wethouders. Sja… dat moeten we natuurlijk niet hebben. Afgelopen met die nieuwlichterij en de enig twitterende wethouder is dus twexit.

Lief college van burgemeester en wethouders (koester dit moment, want deze opmerking zal ik waarschijnlijk nooit meer herhalen) even een verzoekje vanaf een zonnig Corsia: doe niet zo benauwd. Ben niet bang voor nieuwe dingen en ga -voor de verandering- eens met je tijd mee. Daar waar in Nederland steeds meer politici en bestuurders gaan twitteren blijft ons college in Dronten liever steken in het digitale stenen tijdperk.

Neemt u, lief college, eens een voorbeeld aan uw gemeenteraad waar @jaapCU, @Irenekorting, @roybreederveld, @suzannestoop en ondergetekende @paulvermast vrolijk de wegen van de nieuwe media bewandelen. Het is geen “vreemde gang van zaken” zoals wethouder Engelvaart (@hansengelvaart) in het Binnenlands Bestuur meldt maar gewoon een nieuwe ontwikkeling van de moderne tijd.

Lief college, doe eens een poging en spring over de eigen schaduw heen van de nieuwigheid en de angst de dingen eens anders te doen. Misschien gaat er wel een wereld voor u open. Ik ben zeer wel bereid in het zomerreces u een en ander over dit leuke en wonderlijke medium te komen uitleggen.

Met zonnige groeten uit Corsica,
Paul

2 Reacties

 1. Rob Alberts

  Gekwetter en gesputter.
  Wordt er ook ander beleid gemaakt door het nieuwe college?
  Ruzien over wat, hoe en waar iets gezegd mag worden …..
  Zijn er geen belangrijkere politieke zaken af te handelen?

 2. Paul Vermast

  @ Rob,

  Natuurlijk is dit niet het belangrijkste. Maar het zegt wel iets over het totale ontbreken van vernieuwingsgezindheid van het nieuwe college. Dat vind ik (ook in deze tijden -en ja, dat staat los van twitter- erg jammer).

  Gaat het om politieke hoofd- of bijzaken is dit natuurlijk een hele kleine bijzaak. Maar dat wist ik zelf ook wel natuurlijk 😉

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.

Share This