Halsema jeugd…

donderdag 12 april 20073 reacties

Femke Halsema tussen de jeugd in NijmegenHet is allemaal wel grappig, die reacties op zo’n manifest. Zo werden de “kritische GroenLinksers” de “Platvoet-vriendjes” of “Platvoet Indianen”. Mijn manifest werd al vrij snel het “tegen manifest” en zag vandaag dat de ondertekenaars van ons manifest de “Halsema jeugd” werd genoemd door Simon Otjes (overigens één van de ondertekenaars, dus ook zelf ook een “Halsema-jongere”). Nu vind ik het niet echt een belediging en zullen sommigen van de ondertekenaars het vast fijn vinden een ‘jongere’ te worden genoemd. Maar het doet me vooral aan een andere soort ‘jeugd’ denken waar ik liever niet mee wordt vergeleken. Maar ik heb er geen twijfel over dat het ook niet zo is bedoeld 🙂

3 Reacties

  1. Michel Klijmij

    De naam komt er wel degelijk vandaan, dat alles (uiteraard) dankzij GeenStijl, waar DWARS werd getypeerd als “GroenLinks-jugend”.

  2. Simon Otjes

    De Halsema Jeugd slaat niet zo zeer op het tegenmanifest, maar inderdaad op DWARS. Overigens had ik geenstijl niet nodig om die classificatie te bedenken. DWARS loopt zo braaf achter Femke aan dan vergelijkingen met andere organisaties die naar mensen vernoemd zijn (zoals de Leninistische Jeugdgarde of de Sozialistischer Jugendverband Karl Liebknecht) niet achter konden blijven.

  3. paul

    Oei, hier wordt ik op mijn nummer gezet. Ik ben niet zo’n bezoeker van geen stijl… dus dat had ik even gemist… :s

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.