GroenRechts; het inzicht breekt door bij de VVD!

vrijdag 22 augustus 20084 reacties

GroenLinks en GroenRechtsVandaag staat er goed nieuws in de krant en dat is niet vaak het geval. Trouw meldt dat de VVD het licht aan het zien is nu ze in de oppositie zit en komt met een nieuwe koers: GroenRechts!

“Groene Liberalen aller-partijen verenigt u” lijkt het wel. Natuurlijk wel met wat geschop naar de Linkse Groenen presenteren de Rechtse Groenen voorstellen die de auto-industrie dwingen met schonere oplossingen te komen.

En er moet een onafhankelijk controleorgaan komen om de klimaatprestaties te controleren. De VVD zegt ook niet terug te deinzen voor harde milieueisen waaraan de industrie moet voldoen. Althans, indien noodzakelijk, met een Europese en nog liever een mondiale aanpak zo valt te lezen in de krant. Ik val bijna van mijn stoel bij het lezen van dit stuk!

De nieuwe VVD wil subsidie steken in duurzame industrieën en deze verregaand stimuleren. Eisen opleggen aan vervuilende industrieën en daarbij dus niet gaan emmeren over de concurrentiepositie van het bedrijfsleven of dat het van Europa  niet zou mogen.

Kennelijk heeft de JOVD een goeie invloed op de partij gehad door Femke Halsema tot liberaal van het jaar uit te roepen. Kennelijk is het milieudenken met een harde klap geland binnen de VVD gelederen.

Hopelijk gaan Mark en Femke snel een kopje eko-koffie drinken zodat we de strijdbijl tussen Links en Rechts op het gebied van milieu en klimaat te begraven. GroenLinks en GroenRechts die samen strijden voor een beter milieu en beter klimaat in de Tweede-Kamer…  Ik kan niet wachten!
Wel jammer dat de VVD de maatregelen slechts op basis van vrijwilligheid wil nemen. Maar misschien helpt het kopje eko-koffie met een eko-koekje van Femke wel Mark het goede pad op te sturen. Het lijkt me bijna te mooi om waar te zijn.

Wil iemand me even knijpen zodat ik wakker word?

4 Reacties

 1. johan

  Dream on, guys! Eerst zien, dan geloven…

  johan

 2. Frank Pels

  Ik vind het wel een mooi bericht van de VVD. Ik weet zeker dat we dit bericht nog heel vaak kunnen gebruiken om de VVD mee om de oren te slaan in discussies op gemeentelijk en provinciaal niveau.

 3. OPA

  Ik vind die vrijwilligheid wel getuigen van sociaal gevoel, hoe onwaarschijnlijk ook. Mensen dwingen geeft op langere termijn altijd onprettige bijwerkingen. Als je nu gewoon zorgt dat mensen zelf willen, dan heb je de basis geschapen voor een langdurige verandering die zichzelf ondersteunt.

 4. Paul Vermast

  Ja ja, opa Ben. Net zoals we het ook gelukt is om iedereen geheel vrijwillig belasting te laten betalen omdat de overheid er goede zaken mee doet?

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.