GroenLinkse verbondenheid

donderdag 28 februari 20130 Reacties

verbondenheidDe wil tot ‘verbinden’ lijkt wel het nieuwe toverwoord tijdens deze interne campagne voor de verkiezingen van het nieuwe partijbestuur. Bijna alle kandidaten noemen het ‘verbinden’ een van de belangrijkste zaken zie ze willen gaan doen.
Nieuwe verbindingen leggen met leden, met maatschappelijke organisaties en met afdelingen onderling. Een voornemen waar natuurlijk niemand tegen kan zijn.

Beter dan voornemens zijn resultaten naar mijn zin. GroenLinks Dronten zoekt al enige tijd actief naar nieuwe verbindingen. Zo deelden we koffie uit aan reizigers op station Dronten tijdens de eerste ochtendspits van de, in december geopende, Hanzelijn. We gaan als fractie op bezoek bij ondernemers in onze gemeente zoals afgelopen zaterdag bij Primofin in Swifterbant. En we zoeken contact en samenwerking met de vakbonden zoals afgelopen week met de FNV in hun onderzoek naar werken met behoud van uitkering.

Mijn ambitie voor het nieuwe bestuur is dat GroenLinks de blik weer naar buiten richt. We zijn lang genoeg met onszelf bezig geweest! Natuurlijk; in onze open debatpartij moeten we met elkaar het debat blijven opzoeken over de grote thema’s, maar met de ramen en deuren open! Niet bang voor de boze buitenwereld, maar trots en met plezier GroenLinkser zijn!

Dat wil ik bewerkstelligen door werkgroep-achtige netwerken op te bouwen van professionals uit de vakbonden, mensenrechten- en milieubeweging met jaren aan ervaring met campagnevoeren. Die kennen, net als ik met 20 jaar campagne ervaring, de klappen van de zweep tijdens de campagnepieken en de voorbereiding.

Datzelfde geldt voor onze communicatieprofessionals. Al die leden met hun kennis en kunde, al deze expertise wil ik bundelen voor GroenLinks. Op weg naar sprankelende, optimistische en toekomstgezinde verkiezingen. Op weg naar nieuwe verbindingen met nieuwe en oude leden, vertrokken en nieuw geïnspireerde kiezers!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.

Share This