GroenLinks wil eerste deel Hanzelijn in 2012 in gebruik nemen

woensdag 16 maart 20110 Reacties

De Hanzelijn bij Dronten-West

De Tweede Kamerfractie van GroenLinks heeft minister Schultz gevraagd naar de mogelijkheid om het eerste deel van de Hanzelijn tussen Lelystad en Dronten al in gebruik te nemen met ingang van de dienstregeling 2012. Dat is een jaar eerder dan nu in de planning is meegenomen.

De Hanzelijn is de spoorverbinding tussen Lelystad via Dronten en Kampen naar Zwolle die op 12-12-12 zal worden opgeleverd. Inmiddels is de verbinding tot aan Dronten gereed en zal het station van Dronten eind dit jaar gereed zijn. GroenLinks Tweede Kamerlid Ineke van Gent en Drontens gemeenteraadslid Paul Vermast vinden het onzin dat dit deel van de Hanzelijn een jaar lang ongebruikt zou blijven liggen.

Van Gent: “We vragen aan de minister of het mogelijk is dit deel van de Hanzelijn eerder in gebruik te nemen, als dat kan moet je dat natuurlijk niet nalaten. Treinen die nu stoppen in Lelystad kunnen dat eerste jaar best naar Dronten doorrijden.”

Prorail zal de nieuwe lijn in hoofdzaak digitaal testen. GroenLinks denkt dat hierdoor de test snel kan worden uitgevoerd waardoor het eerste deel van de lijn ook snel in gebruik kan worden genomen. De verder lijn van Dronten naar Zwolle is nog niet zo ver. De definitieve oplevering kan dan ook niet eerder dan volgens planning eind 2012.

Vermast: “Het zou voor Dronten geweldig nieuws zijn om een jaar eerder via spoor met de Randstad verbonden te zijn. Veel inwoners van Dronten werken buiten de gemeente en dan vooral in de Randstad. De komst van het spoor is een grote verbetering en zorgt dat de reis Dronten – Amsterdam met een derde wordt terug gebracht. Dat is een gigantische tijdswinst die voor Dronten geen dag te vroeg kan komen.”

Persbericht – 16 maart – Ineke van Gent en Paul Vermast

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast is fractievoorzitter voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast is hij plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.

Share This