GroenLinks wil ‘Brussel Bulletin’

vrijdag 28 september 20070 Reacties

Brussel BulletinGroenLinks roept minister Plasterk op om er voor te zorgen dat de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) meer televisieprogramma’s verzorgt over de belangrijkste politieke ontwikkelingen in de Europese Unie. Daarvoor moet er jaarlijks 5 miljoen euro worden vrijgemaakt voor het beter informeren van de Nederlandse burger over het Europese bestuur (Commissie, ministerraden & Europarlement) en het op handen zijnde beleid vanuit Brussel stelt Femke Halsema vandaag voor.

Het argument daarbij is dat het laatste beetje vertrouwen dat mensen in Europa hadden na het besluit van het kabinet (en de slappe knieën van de PvdA niet te vergeten) om geen referendum te houden wel weg is. De betrokkenheid met Europa was al nooit zo groot, maar bloeide op tijdens de rederendumcampagne. Betere informatie zorgt voor betere betrokkenheid. Als ‘Brussel’ geen ver-van-mijn-bed-show blijkt te zijn zullen mensen zich ook meer voor Europa en de Unie gaan interesseren.

Ik vind het een uitstekend voorstel en eigenlijk iets wat allang geregeld had moeten worden!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.

Share This