GroenLinks op de bres voor Vrijheid van Meningsuiting

dinsdag 9 oktober 20072 reacties

Ayaan Hirsi AliGroenLinks heeft vandaag een spoeddebat gevoerd over de beveiliging van Hirsi Ali in de Tweede Kamer. Daarin kwam ze alleen te staan in haar opvatting dat Hirsi Ali ook in het buiteland beveiligd dient te worden op kosten van de Nederlandse staat. Ferry Mingelen merkt vanavond in NOVA nog fijntjes op dat dit toch opvallend was omdat GroenLinks en Hirsi Ali het niet vaak met elkaar eens waren in het verleden.

Ik denk dat we dat op inhoud nog altijd niet met elkaar eens zijn. Ik heb er dan ook lang over nagedacht of ik de fractie in haar opstelling steun. Maar ik ben uiteindelijk tot de conclusie gekomen dat ik (opnieuw) trots ben dat ik een GroenLinkser ben. Je mag het dan niet met elkaar eens zijn, de vrijheid van meningsuiting is van groot belang en dient beschermd te worden door Nederland. Wij staan ons er op voor dat we een tolerant land zijn en juist de vrijeheid van meningsuiting een groot goed vinden. Welnu; dan moeten we dat ook laten zien! Wij kunnen ons na Fortuyn en Van Gogh geen derde moord meer veroorloven. Dus heel goed dat wij als GroenLinks, ondanks de inhoudelijke verschillen, het massief opnemen voor Ayaan Hirsi Ali!

2 Reacties

  1. John Swelsen

    Helemaal eens Paul.
    We staan dit keer als GroenLinks blijkbaar helemaal alleen maar kunnen procedure en inhoud wel goed scheiden.

  2. OPA

    Mmm, dit gaat me toch net even te ver hoor. Prima die vrijheid van meningsuiting en prima om iemand tot op bepaalde hoogte te beschermen in Nederland.

    Als iemand voor ons land in Amerika moet zijn dan beschermen we die persoon, logisch. Maar als iemand vrijwillig verkiest om in een ander land te gaan wonen om daar haar goede zaak te dienen dan is de kous af. American Enterprise Institute is een instituut dat juist gericht is op onafhankelijkheid, American Freedom, Neo conservatisme, gelimiteerde overheidsbemoeienis…ik denk dat ze zelf erg goed kunnen zorgen voor de bescherming van al hun medewerkers, daar hebben ze geen overheidsbemoeienis vanuit Nederland voor nodig. Blackwater misschien?

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.