GroenLinks is de partij voor de vrijheid

maandag 14 januari 20082 reacties

Tofik DibiTofik Dibi is gisteren door de politie opgepakt toen hij met de internationale socialisten aan het demonsteren was tegen Geert Wilders. De Amsterdamse politie vond de inmiddels beruchte poster veel te ver gaan en arresteerde daarom alle actievoerders.

Vanmorgen werd Tofik Dibi gevraagd naar zijn reactie bij de NOS op radio 1. Hij gaf aan dat hij het optreden van de politie afkeurd en dat iedereen het recht heeft zijn mening te uiten.

Tofik Dibi wees er op dat hij in het recente verleden ook het recht van Michiel Smit (Nieuw Rechts) heeft verdedigd om zijn mening te uiten en dat ook de tegenstanders van Wilders recht hebben op vrijheid van meningsuiting.

GroenLinks is eigenlijk dé partij voor de vrijheid” sloot hij het interview af.

Beluister hier het interview

2 Reacties

  1. OPA

    Goede opmerking over Michiel Smit. Ik hoop ten zeerste dat de allochtonen waar Wilders uitingen over doet zich zodanig aangepast hebben aan deze Nederlandse cultuur dat zij zich niet laten verleiden tot crimineel gedrag tijdens eventuele protesten – dat zou slechts wilders’ uitspraken bevestigen, en dat willen we toch niet.

  2. De Does

    Links en rechts vinden elkaar in hun liefde voor de vrijheid van meningsuiting. Het lijkt wel een sprookje.
    Mogen wij allen op deze weg doorgaan, en broeders worden!

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.