GroenLinks in de versnelling

zondag 8 oktober 20060 Reacties

Oké de campagne gaat nu echt van start! Gisteren was er een bijeenkomst op de Haagse Hogeschool met workshops en toelichtingen op de campagne en de strategie. Want het zal stevig knokken worden in deze campagne om de B&B-strijd (Bos en Balkenende) niet de overhand te laten krijgen. De VVD vindt een stem op Balkenende een stem op Bos, SP vindt hetzelfde; een stem op de PvdA is een stem op Balkenende. En ze hebben daar gelijk in! Het maakt niet uit wie de grootste is, als er maar een Linkse meerderheid mogelijk is kan Balkenende uit het torentje worden gehouden. Dat kan ook in een coalitie met PvdA 40, SP 20 en GroenLinks 18 zetels natuurlijk!!! Dan is er een meerderheid en dús basis voor Links Kabinet. Moet de PvdA wel durven natuurlijk.
Maar terug naar de dag van gisteren, “GroenLinks in de versnelling” heette de dag. Dat was geen verkeerd gekozen titel denk ik. Want na de uitleg wat we gaan doen was iedereen eigenlijk wel erg enthousiast. Het wordt een leuke campagne! Hij mag ‘stout’ zijn zoals Femke gisteren al in een videoboodschap zei.

Ze kon er niet bij zijn vanwege een reis naar het buitenland. Klein voorbeeld zijn post-it stickertjes met de tekst “niet vergeten 22 november GroenLinks stemmen”. Het is de bedoeling dat je die overal achter laat. Zoals Michel Klijmij op zijn weblog al laat zien (Ik heb de foto dus van hem gejat). Groot voordeel is dat je ze óveral achter kunt laten en eigenlijk ook niets vernield wat met een ‘gewone’ sticker wel zo zou zijn. Leuk en onverwacht dus.

Wij, Gert en ik waren daar met onze Dronter stellingenstemmer. Dat was een grote trekker op het binnenplein en veel van de aanwezigen wilde hun mening op onze prikkelende stellingen “GroenLinks is een Randstadpartij” en “GroenLinks in een kabinet met PvdA, SP en Christenunie”. Wat de precieze uitslag geworden is heb ik niet meer mee gekregen, maar vooral de randstad stelling ging nek aan nek.
Al met al een hele leuke (lange) dag met aan het einde een schitterend optreden van Vincent Bijlo onze lijstduwer/cabaretier. Volgens mij ging iedereen geïnspireerd naar huis en de campagne is nu echt begonnen. GroenLinks komt in de versnelling. U hoort nog van ons!!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.