GroenLinks geschokt door aanslagen in London

donderdag 7 juli 20050 Reacties

De wrede en gecalculeerde reeks aanslagen vandaag in London op de startdag van de G8 heeft de GroenLinks fractie diep geschokt. Het is de meest ontaarde vorm van brute machtspolitiek, om door middel van laffe aanslagen op onschuldige burgers een extremistische agenda na te jagen. Ons gedachten gaan uit na de slachtoffers en hun nabestaanden. Ook wensen wij alle Britse burgers en autoriteiten sterkte toe bij het beheersen en verwerken van deze tragedie.
De situatie is nog verwarrend en zekerheid over de daders ontbreekt nog. Al leeft de wereldgemeenschap dagelijks met de wetenschap dat er na 9/11 in New York en 11/13 in Madrid andere terreurdaden kunnen volgen. Het lijkt erop dat London vandaag haar 7/7 doormaakt.
Niet alleen het financiële hart (The City) blijkt een doelwit, maar ook de arme en multiraciale wijk rond Kings Cross. Dit type terrorisme ziet in iedereen een vijand en is er op uit de wereld nieuwe hoop te ontnemen. Het is goed dat de G8 vastberaden lijkt om toch stappen te zetten in de aanpak van de honger in Afrika en de opwarming van de aarde.
De strijd tegen het terrorisme is nog lang niet beëindigd. Onze hoop en verwachting is, dat het Britse antwoord op deze terreurdaden doordacht zal zijn en gedragen kan worden door een zo breed mogelijke coalitie van landen.

Wijnand Duyvendak

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.