Groen Links in regering IJsland

zondag 1 februari 20091 reactie

IJsland heeft een nieuwe regering. Een minderheidsregering van de Socialisten en Groen Links met gedoogsteun van de Liberalen. De Groenen dus in de IJslandse regering. Toegegeven; dat de IJslandse Groenen Green Left heten zette mij ook even op het verkeerde been. 

De IJslandse Groen Links-collega’s (wij ‘groenen’ zijn de eerste in Europa die ook echt aan Europese partijvorming met The European Greens – dus het zijn min of meer partijgenoten en collega’s in de rest van Europa) helpen de socialiste Jóhanna Sigurdardóttir aan de macht als regeringsleider. De eerste vrouw in IJsland en de eerste regeringsleider ter wereld die er voor uitkomt homoseksueel te zijn. 

Mooi beeld dat de Groenen in IJsland de eerste vrouwelijke premier aan de macht helpen. Wenkend perspectief voor Nederland. Maar dan wel een groene vrouw!

GroenLinks, ook in IJsland, zin in de toekomst! 

1 Reactie

  1. Tijl

    Echter, de ijslandse partij is (nog) geen lid van de europese groenen (volgens diens eigen pagina). Wie weet als IJsland binnenkort bij de EU komt..

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.