Gooi Greenpeace het land uit!

maandag 21 november 20110 Reacties

Dat pleidooi houdt de Partij Voor de Vrijheid bij monde van Richard de Mos vandaag in de Telegraaf. Daarbij vindt hij steun van de Volkspartij voor Vrijheid en Democratie. Want Kamerlid Leegte stelt voor om milieuorganisaties die de wet overtreden voortaan uit te sluiten van overheidssubsidies. Ook mogen ze niet langer inkomsten uit loterijen zoals de Postcodeloterij krijgen.

De vraag dingt zich op waarom partijen die het woord ‘vrijheid’ in de naam hebben er vooral op gericht lijken te zijn iedereen de mond te snoeren die iets zegt of doet wat hen niet bevalt.

Hoewel ik Rene Leegte wel kan volgen als hij daarin ook het principe van de gelijke monniken met de gelijke kappen hanteert. Als je de wet breekt, geen subsidie meer. Speciaal voor VVD-politici zou ik dan de regeling willen voorstellen dat zodra ze te hard rijden (en daarmee dus de wet breken) zij geen inkomen van de overheid meer krijgen, want het kan natuurlijk zo niet langer!

Is dat een stupide voorstel? Ja natuurlijk! Net zo stupide als de voorstellen van Rene Leegte. Laat ik over De Mos maar zwijgen. Want als ik die redeneerlijn volg komen ze er bepaald slecht vanaf. “Greenpeace is in korte tijd zo vaak over de schreef gegaan dat het imago van Nederland wordt geschaad” vindt De Mos en daarom moeten Greenpeace International het land uit.

De wijze waarop de PVV ‘vrijheid’ uitlegt als aanleiding om iedereen de mond te snoeren die het niet eens is met de PVV, is er één waar de gemiddelde Islamistische dictatorstaat een voorbeeld aan kan nemen. De PVV is daarmee in korte tijd zovaak over de schreef gegaan dat het imago van Nederland wordt geschaad. Dat is aantoonbaar! Dus het wordt tijd dat we de PVV uitzetten aldus de logica van De Mos. Ik ben benieuwd welk land minister Leers voor ze in gedachten heeft.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.

Share This