Goede VNG-motie

woensdag 14 juni 20060 Reacties

{mosimage}Tijden het jaarcongres van de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) is een motie aangenomen die minister Verdonk alsnog oproept een pardonregeling in te stellen voor de overgebleven asielzoekers van de groep van 26.000. De GroenLinks fractie heeft meteen een spoeddebat met de minister aangevraagd. Van alle gemeenten in Nederland waren er maar zeven (shame on you!) die tegen deze motie hebben gestemd.
Wat een goed signaal van de gemeenten en ik hoop van harte dat onze gemeente niet één van deze zeven is. Ik verwacht het niet, maar je weet het ook maar weer nooit hier in Dronten.
Vorige week nog werd er in de commissie gesproken over de asielproblematiek waar we in Dronten een noodvoorziening voor hebben ingericht. Deze zal langer open blijven (een meerderheid van de commissie was daarvoor) en laten we hopen op een pardon van de Kamer. Dan is voor deze mensen ook eindelijk een oplossing gevonden!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.