Goede oppositie niet voorbehouden aan SP

zaterdag 18 maart 20060 Reacties

{mosimage}Aankomend CDA wethouder Hans Engelvaart meldt op Nieuws TV "het is goed voor het duale stelsel dat er een sterke oppositie is. Met de SP heb je die". Maar die sterke oppositie is niet alleen voorbehouden aan de SP! Ik bedoel nu voor de verandering niet dat wij, GroenLinks, maar ook Leefbaar en de VVD dat niet zouden kunnen. Maar ik heb het over het échte duale stelsel waarbij ook de coalitiefracties niet meer aan de hand van het College hoeven te lopen. Sterker, dat mogen ze eigenlijk niets eens volgens de "spelregels". Maar het kan natuurlijk zijn dat dit nog een beetje te hoog is gegrepen voor de Dronter situatie.

Toch zou dat wel goed zijn. Als ook de coalitiefracties (in dit geval het CDA) een kritische houding aannemen bij voorstellen van het College (en deze lhouding langer vol houden dan alleen in de commissie zoals nu gebruikelijk is). Dat zou een verrijking zijn voor het politieke spel en het debat! Dus meneer Engelvaart, voor een goede oppositie hoef je niet alleen bij de SP te zijn, maar bij de gehele gemeenteraad! En ik kijk er erg naar uit om samen met het CDA een opbouwend kritische oppositie te voeren!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.