Geweldige Thomasvaer!

dinsdag 3 januari 20060 Reacties

{mosimage}Vanavond was de nieuwjaarsreceptie van de gemeente en traditioneel werd het Thomasvaer en Pieternel opgevoerd. Dit jaar door de Flevokomedie. Ik heb met grote regelmaat hartelijk gelachen en geklapt, soms was het me wat te lang, maar kritiek leveren is altijd makkelijk. Toen ik buiten kwam heb ik me met een paar collega (burger)raadsleden staan afvragen of wij ons nu moesten schamen, want de kritiek op het gemeentebestuur was bikkelhard. We kwamen tot de conclusie dat wij ons niet hoefde te schamen, in tegenstelling tot een groot aantal collega’s. Want waar maakt Thomasvaer en Pieternel zich druk om? De Meerpaal natuurlijk, De Boeg, dat er niets te doen is voor jongeren en dat het gemeentebestuur er financieel een zooitje van heeft gemaakt. Helemaal mijn thema’s!

Ik heb me begin vorig jaar erg druk en boos gemaakt over de situatie in De Boeg. Niet alleen omdat ik er woon, maar omdat ik het een schande vind dat de gemeente bewoners vanaf oktober 2003 tot juni 2005 in een wijk zonder bestrating laat zitten.
De Meerpaal is zo’n groot onderwerp dat we er in de GroenLinks website een dossier Meerpaal hebben geopend.
Dat er voor jongeren niets te doen is weet ik. Net als Thomasvaer vind ik het een gemiste kans dat er geen kroegen op het redeplein komen.
Dat het een financieel zooitje is geworden weten we. We hebben daar vaak voor gewaarschuwd. Ik schreef er al eerder over. 

Kortom ik heb me wel vermaakt!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.

Share This