Gerucht: wethouder Paul Nijssen

vrijdag 23 april 20103 reacties

Demissionair wethouder Hillebrand Koning gooit op twitter een interessante naam op tafel voor de formatie van Dronten. Namens Leefbaar Dronten zou oud-SP fractievoorzitter en nummer 4 op de lijst van LD Paul Nijssen de kandidaat wethouder zijn.

Laat ik maar kort en bondig zijn: ik kan me daar niets bij voorstellen. Vond ik de overstap van Paul Nijssen van de SP naar LD al niet geloofwaardig, nu wethouder worden is volslagen belachelijk. Op 17 juni 2009 diende Paul van de ene op de andere dag zijn ontslag in als fractievoorzitter van de SP omdat hij het niet meer vol hield. Daarvoor heb ik respect, maar wethouderschap ik ook geen hobby voor de zaterdagmiddag weten we allemaal van wethouder Engelvaart. Dat maakt een college van Engelvaart (CDA), Nijssen (LD) en Van Amerongen (VVD) wel kwetsbaar. Dat de VVD hiermee akkoord zal gaan kan ik me nauwelijks voorstellen. Komende donderdag zal er tijdens de raadsvergadering verantwoording worden afgelegd en dat zou nog wel eens een leuke discussie kunnen worden.

Ik kan er ook geen touw aan vast knopen waarom deze coalitie met deze mensen op het meest ‘brede draagvlak’ kan rekenen. Want waarom zou de coalitie met de PvdA, of voor mijn part met GroenLinks, niet op een zelfde draagvlak kunnen rekenen? (Los van de ene zetel verschil tussen GroenLinks en de PvdA). Dat antwoord met toelichting tot de nu genoemde namen in het geruchtencircuit zal echt volstrekt helder moeten zijn, want het begint nu echt wel bizar te worden eigenlijk. Maar ja… het zijn nog ‘maar’ geruchten natuurlijk…

3 Reacties

 1. johan

  Gaat dat hele (in-)formatieproces ook nog geevalueerd worden door de raad? Hoop ik toch wel!

  johan

 2. Erwin

  Dit riekt naar op de man spelen. Paul heeft ervaring als fractievoorzitter en is een geschikte kandidaat voor de positie van wethouder. Vergeet ook niet dat de VVD de hele kwestie heeft aangezwengeld door opeens een harde eis te hebben dat de wethouders al in Dronten wonen. Dat belooft weinig goeds voor de samenwerking in de toekomstige coalitie. Trouwens: de PvdA is de verliezer tijdens de verkiezingen. Het past bij het democratische beginsel dat je dan niet in het college gaat zitten.

 3. Paul Vermast

  @Erwin,

  Als het om personen gaat speel je bijna altijd op de man. Helaas, want eigenlijk hou ik daar niet van.

  Maar het enkele feit dat hij fractievoorzitter is geweest maakt hem geen geschikt wethouder zoals jij lijkt te suggereren.

  Ik zou een wethouderschap echt niet geloofwaardig vinden. Niet voor Leefbaar Dronten, niet voor Paul en niet voor de politiek.

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.

Share This