Gerommel rond de polderpoli

donderdag 4 december 20082 reacties

Dronten krijgt een polikliniek in de eerst helft van volgend jaar. Zoveel is wel duidelijk. De is zwaar weer verkerende IJsselmeerzoekenhuizen hebben daarvoor verre gaande plannen. Maar op het moment dat het Lelystadse ziekenhuis in het dieptepunt van haar crisis zat meldde het St. Jansdal ziekenhuis in Harderwijk een poli te zullen openen in Dronten. 

Omdat mijn eerste gedachten waren dat het IJsselmeerziekenhuis wel wat anders aan haar hoofd heeft als het vestigen van een poli in Dronten was mijn eerste reactie op het nieuws uit Harderwijk erg positief. Maar collega Onno Bakker van Leefbaar Dronten attendeerde mij gisteren op een brief van het IJsselmeerziekenhuis en de samenwerkende huisartsen van Biddinghuizen, Dronten en Swifterbant van 6 oktober waarin helder wordt gemaakt dat de IJsselmeerziekenhuizen en de huisartsen voornemens zijn om de poli in februari van komend jaar te openen in Dronten. Ondanks het zware weer waar men in zit/zat. 

Deze brief van 6 oktober jl. is gericht aan wethouder Langeweg die de brief ter informatie aan de raad heeft doorgestuurd. 

Ondanks dat de IJsselmerziekenhuizen op dit moment in zwaar weer verkeren, wil de interim bestuurder de heer Hoefsmit dat deze reeds ingezette plannen de gecontinueerd worden en dat de IJsselmeerziekenhuizen zich inzetten om deze plannen daadwerkelijk te realiseren” valt te lezen in de brief.

Ook zou er een deal zijn tussen de gemeente, de IJsselmeerziekenhuizen , de huisartsen en de OWF over een locatie en de opzet van de poli. In dat licht bezien is het een vreemd gerucht dat ik opving dat vanuit het gemeentehuis tegen OFW zou zijn gezegd dat ze die locatie nu maar aan het St. Jansdal zouden moeten afstaan. 

Het begint mij nu wel een beetje een vaag verhaal te worden. Iedereen die een poli wil openen in Dronten moet dit vooral maar doen. Voordat je het weet hebben we twee poliklinieken in Dronten. Dat zou dan ook wel weer uniek zijn.

2 Reacties

  1. OPA

    Dat zeg ik, de zorgprovincie. Dat heeft flink aanzuigende werking voor de grijze massa. En dat is weer goed voor onze middenstand.

  2. Frank Pels

    Slechte zaak: twee poli’s die elkaar beconcurreren. Er is geen ruimte voor twee poli’s. Straks heb je twee slechtdraaiende poli’s in plaats van 1 goede poli.

    Donderdagavond hebben de provinciale staten in een ingelaste vergadering de *ahum* lening van 2 miljoen aan de IJsselmeerziekenhuizen goedgekeurd. Door verschillende partijen is op het probleem van meerdere poli’s in 1 plaats gewezen. Dit is niet alleen in Dronten het geval, maar ook in Emmeloord en op Urk.

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.

Share This