Gentech maïs in de polder

maandag 1 mei 20060 Reacties

Afgelopen donderdag bracht de NRC Next op de voorpagina een artikel over genetisch gemanipuleerde maïs die de dag er voor was ingezaaid op een veld “ten oosten van Lelystad”. Dat was “in alle stilte” gebeurd omdat er nog steeds een hoop weerstand tegen bestaat. Jammer was alleen dat er een bijna pagina grote foto bij het artikel stond waaruit voor mensen die in de omgeving bekend zijn onmiddellijk duidelijk is waar dat veld is!

Dat lijkt me nou niet echt een slimme zet. Daarbij vind ik het ongehoord dat deze maïs (ook al is die door de Europese Unie als “veilig” bestempeld) geteelt mag worden aan dezelfde weg als waar ook de opleiding voor biologisch-dynamische landbouw haar boerderij heeft. Dan mag het onderzoek voor het ministerie van Landbouw zijn, dat moet je zelfs als onderzoeker niet willen in mijn visie!

Het Platteland dat zorgt voor voedsel uit de landbouw, zorgt voor ontspanning in de natuur, voor landschappen om te recreëren en te sporten. Dat platteland verdient meer aandacht en waarderingen.

Natuurbeschermers en boeren zijn bondgenoten. Boeren willen een goed en gezond product telen waarvoor ze een redelijke prijs krijgen. Ons gezamenlijke landschap hun productiegrond en daarmee onze gezamenlijke verantwoordelijkheid én gedeeld belang!

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten.

Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad.

Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.