Gênant

maandag 21 november 20050 Reacties

Op de website van de gemeente Dronten staat een spotje dat we op dit moment laten uitzenden op de regionale zenders in de omliggende provincies. Een zware stem meldt op een toon die me sterk doet denken aan overheidsfilmpjes van de jaren 70 dat de Gemeente Dronten bedrijfsgrond te koop heeft. Vervolgens komt burgemeester De Jonge in beeld die een foldertje omhoog houdt terwijl hij met een “ondernemer” aan tafel zit. Hij beloofd deze ondernemer “vliegensvlug” de gemeente te laten zien. Vervolgens krijgen we De Jonge in beeld met een koptelefoon en microfoon op terwijl hij meldt dat ze boven Dronten vliegen. Je ziet aan hem dat hij de burgemeester is omdat ‘ie z’n ketting om heeft. Maar ik vraag me dan af, waar zijn ze opgestegen? Vanaf de Luchthaven Lelystad? Dat is niet te hopen, want het geval wil dat een burgemeester buiten zijn/haar gemeente zijn ambtsketen (zoals dat ding officieel heet) niet mag dragen! En als er al eens een helikopter landt in Dronten zoals van het voorjaar die uit België is het dorp weer te klein omdat dit eigenlijk niet mag.

Dit alles om aan te geven dat ik het een gênant spotje vind. Het ziet er erg amateuristisch uit en ik geloof niet dat het werkelijk bedrijven op het idee brengt naar Dronten te komen. Als je een burgemeester (want het is ‘m echt!) een toneelstukje ziet spelen dan helpt dat de geloofwaardigheid van een gemeente niet. Dat is mijn stellige overtuiging!

Nieuwsgierig geworden? Download het spotje hier van af de site van de gemeente. (update 2014: YouTube)

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.