Gemeenteraad wil geen airport

vrijdag 28 maart 20080 Reacties

Vliegveld DrontenGisteravond heeft de gemeenteraad unaniem een ‘motie niet aan de orde van de dag’ aangenomen waarin het door de minister van Verkeer en Waterstaat aangekondigde onderzoek naar een mogelijk nieuwe locatie voor een nieuwe luchthaven binnen Dronten aan de Hanzelijn wordt afgewezen.

De gemeenteraad heeft (gelukkig) niet de invalshoek gekozen die ik vorige week nog opperde en laat in de richting van het Kabinet, de Tweede-Kamer, de provincie en de buurgemeenten en provincies een duidelijk “Njet” horen. Vanzelfsprekend sluit ik me daar van harte bij aan.

De uitbreiding van de Luchthaven Lelystad is een ongewenste ontwikkeling. Die voor de regio vooral tot herrie, stank en overlast zal leiden. De zogenaamde economische groei en werkgelegenheidseffecten worden al jaren positief voorgespiegeld. Terwijl de voorwaarden waaronder de luchthaven ontwikkeld mag worden inmiddels al onder druk staan.

In dit dossier een overzicht van alle blogberichten over de Luchthaven Lelystad op deze website.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.