Gemeenteraad laat Biddinghuizen opnieuw in de kou staan

vrijdag 5 november 20102 reacties

Borduren aan de Flevowand

Gisteravond heeft de gemeenteraad het initiatief voorstel van PvdA en GroenLinks om 80.000 euro uit te trekken voor de ‘Cultuurbank’ in Biddinghuizen verworpen. De CDA, VVD en Leefbaar Swifterbant Dronten coalitie kwam met een ‘kluitje-in-het-riet-motie’ waarin het college werd gevraagd om er zorg voor te dragen dat het wandkleed een “plek krijgt die het verdiend” in de tweede fase van het Multifunctioneel Gebied (MFG) waar nu over wordt gesproken.

Het is wel duidelijk dat dit niet goed gaat komen voor de Flevowand, want wethouder Langeweg kon al niet aangeven waar het dan zou komen te hangen in het NMG fase 2. Daarbij is het nog bepaald niet zeker dat de 2e fase er ook daadwerkelijk gaat komen. Er zijn nog grote risico’s en het wandkleed zal een speciale behandeling vragen (vitrine en klimaatbeheersing) die zwaar zullen drukken op de exploitatie van het MFG. Je kunt je de uitkomst van de discussie in de gemeenteraad tegen die tijd wel voorstellen: “te duur, we doen het niet”.

Met een cofinanciering van 80.000 euro zou onze gemeente haar eerste museum krijgen en dat is een toeristische attractie die Biddinghuizen verdiend. De Europese Unie en de provincie waren wel bereid om geld te steken in de cultuurbank, de raad van de gemeente Dronten niet.

Daar waar het vlak voor de verkiezingen voor het CDA, VVD en Leefbaar Swifterbant Dronten geen probleem was 1 miljoen euro uit te trekken voor kunstgrasvelden in Dronten is nu 80.000 euro voor een initiatief in Biddinghuizen te veel gevraagd. Ik heb last van plaatsvervangende schaamte!

2 Reacties

  1. johan

    Vraag me af waar Erwin blijft met een messcherpe analyse… 😉

    johan

  2. Erwin

    Ik wil natuurlijk niet beschuldigd worden van Calimero-gedrag. Maar zonder gein: complimenten voor GroenLinks en PvdA dat ze dit op de agenda hebben gezet. Leefbaar Dronten staat in zijn hemd door de vergadering uit te stellen wegens gebrek aan informatie. Het is blijkbaar toch Leefbaar Swifterbant, want ze weten niet wat er speelt in Biddinghuizen.

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.