Gemeentelijke goed nieuws propaganda?

woensdag 28 oktober 20090 Reacties

WerkloosheidDe gemeente doet er op het moment echt alles aan om uit te stralen dat het goed gaat. Nou is dat op heel veel punten gelukkig ook zo en juich ik het ‘vieren van succes’ ook zeer toe. Maar afgelopen week lijkt de gemeente hier wel een beetje in door te slaan. Met veel bombarie werd gemeld dat er ondanks de crisis banengroei in Dronten is (gek genoeg staat het persbericht van de gemeente niet op de website). “Ten opzichte van 2008 is de werkgelegenheid in de gemeente Dronten met 3% gegroeid” zo meldt de gemeente in een persbericht. Mooie cijfers en wethouder Engelvaart spreekt trotse woorden over de veerkracht van het Dronter bedrijfsleven.

Toch is het allemaal maar net hoe je het wil lezen. Deze cijfers zijn namelijk tot 1 april 2009! Dit terwijl de gevolgen van de economische crisis pas de laatste maanden echt duidelijk worden en de cijfers van 1 oktober een heel ander beeld laten zien. In Flevoland is de werkeloosheid met een kwart toegenomen en hoewel Dronten het ten opzichte van de andere Flevolandse gemeente zo slecht nog niet doet is de werkgelegenheid ten opzichte van 1 oktober 2008 met 18% gedaald!

Het is wel een beetje wonderlijk dat de gemeente een week na deze peildatum met zo’n ‘hiep hiep hoera bericht’ naar buiten komt. Ik ben er zeker voor elkaar niet de put in te somberen, maar dit is wel een beetje al te optimistisch. Of zou het onderdeel zijn van onze citymarketing om Dronten ‘positief te branden’?

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.