Gemeente visieloos over MFC

maandag 18 juni 20071 reactie

BiddinghuizenBiddinghuizen wil haar Multifunctioneel Centrum (MFC) en heeft dat plan zelfstandig goed uitgewerkt. Ik vind het steeds opnieuw bijzonder om te zien hoe Biddinghuizen zich als één gemeenschap weet te presenteren en samen de schouders ergens onder zet. Of het nu gaat om de bibliotheek, een eigen dorpsvlag, de finale van X-factor Sharon Kips of het MFC. Biddinghuizen gaat er achter staan.
Nu heeft de politiek (ik heb een hekel aan dit begrip omdat dé politiek niet bestaat, maar voor deze keer dan maar..) tijdens de verkiezingen beloofd dat alles op alles zou worden gezet om tot een MFC te komen. Nou ja; dat werd door de VVD een “cultuurhus” genoemd en door de PvdA een “brede school”. Ook wij hadden er wel een term voor. Maar het ging om wat nu het MFC heet.

Ik vind dat we als politiek wel heel goede argumenten moeten hebben om nu niet voor het scenario van het MFC te kiezen. Zeker ook als je kijkt hoe de initiatiefgroep dit heeft opgepakt en ook partnes heeft gezocht die het gebouw willen neerzetten, beheren en voor een groot deel betalen! (zoals o.a. de OFW). Daar kan de gemeente nog eens wat van leren (want voor de Meerpaal was nog geen commercieel plan toen het gebouw al bijna klaar was).

Wat ik in deze discussie mis zoals die in en via de krant wordt gevoerd ( zie De Stentor en de FlevoPost) is een visie. Een visie met waar we als politiek met Biddinghuizen heen willen. Het dorp zelf geeft dat wel goed aan. Men wil een vitaal en levend dorp blijven met een volwaardig voorzieningen niveau. Maar de discussie rond het MFC lijkt zich nu te gaan beperken tot de centen. Persoonlijk vind ik dat dom. Want als er in de vorige eeuw alleen naar de centen was gekeken was Flevoland er nooit gekomen! Dus om echt iets te bereiken moet je visie hebben. Een visie hoe het zou moeten zijn en de bereidheid om daarmee een risico te lopen. Nu wordt er niet verder gekeken dan de volgende verkiezingen en de volgende begroting. Natuurlijk is dat belangrijk, maar of we daarmee “de goede dingen doen” (om het maar eens Balkenende-riaans te zeggen) voor Biddinghuizen waag ik te betwijfelen. 

Daarbij heeft de initiatiefgroep een voorstel gemaakt waarbij het de gemeente nauwelijks geld zal gaan kosten. Financiering wordt gehaald bij Provincie, OFW en andere partners. Kortom; het gaat hier dus eigenlijk om “politieke wil” of eigenlijk lijkt het op “politieke onwil”. Als het aan mij ligt (maar ja, dat ligt het nu eenmaal niet 🙁 ) krijgt Biddinghuizen zo snel mogelijk haar MFC!

1 Reactie

  1. Frank Pels

    Vanuit het mooie Biddinghuizen.

    Hier zijn we het van harte mee eens!

    Het lijkt er een beetje op dat er wel centen waren voor de Meerpaal, voor een nieuw centrum in Dronten (erg geslaagd, dat wel) en toen was het geld (en de politieke wil) op.

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.