Gemeente Dronten onder toezicht

woensdag 21 december 20050 Reacties

{mosimage}Het is zo ver, de gemeente Dronten is door de provincie onder preventief toezicht geplaatst meldt Omroep Flevoland. Dat wil zeggen dat we geen grote bedragen meer mogen uitgeven zonder dat aan de provincie te melden.
Dat is het College uiteindelijk zelf schuld, want de begroting was zoals PvdA fractievoorzitter Wim Esselink al bij de behandeling zei “virtueel sluitend”. Dat wil zeggen dat het College wel een begroting heeft aangeboden die op papier sluitend was, maar eigenlijk nog een paar losse eindjes had. Of beter, een losse meertros… Voor de Meerpaal natuurlijk.

Morgen moet de gemeenteraad de verzelfstandiging van het CKV en de exploitatie van de Meerpaal goedkeuren. Daaruit blijkt alleen maar dat er naar de toekomst toe grote zorgen zijn over de betaalbaarheid van de Meerpaal. Want we hebben een prachtig gebouw neer gezet, maar we kunnen het dus eigenlijk niet betalen. Ik ben blij dat mijn oud-fractiegenoot Ben van der Feen twee jaar terug al vroeg om een buissnessplan voor de Meerpaal. Toen werden we uit gelachen maar het is zuur nu te moeten constateren dat we toen een terechte vraag hebben gesteld. Hoe nu verder is de vraag. Bezuinigen is het credo en dat zal niet mee vallen omdat we eigenlijk al op alles hebben bezuinigd de afgelopen jaren. Voor de sport is een noodsprong gemaakt om de bezuiniging (waar wij toch al tegen waren) terug te draaien, maar dat zal nu nier meer mogelijk zijn dit vaker te doen. Het gesprek van de dag morgen vóór en ná de raadsvergadering laat zich raden… Helaas!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.