Gejammer van CDA en Leefbaar

vrijdag 25 mei 20120 Reacties

De VVD, PvdA en GroenLinks hebben een initiatiefvoorstel gemaakt om meer te doen met het Redeplein. Het plein wordt door veel inwoners te kaal, te leeg en te saai gevonden. Afgelopen jaren was er budget beschikbaar om activiteiten op het plein te houden, maar dat loopt dit jaar af. VVD, PvdA en GroenLinks willen dat er meer aandacht voor het plein komt en het plein het kloppende hart wordt van ons winkelhart.

Dat kan bijvoorbeeld door het concentreren van de horeca rond het plein die nu nog versnipperd door het centrum verspreid ligt of door een muziektent waarop het CKV voorstellingen kan geven en de muziekschool van de Meerpaal makkelijk kan laten zien wat ze in huis hebben. In het initiatiefvoorstel sommen we tal van ideeën daarvoor op.

Het CDA en Leefbaar Swifterbant Dronten laten in De Stentor weten ‘niet bij’ te zijn met het plan van hun coalitiegenoot VVD. Leuk om deze reactie eens te leggen naast het het coalitie/collegeakkoord waarin een oproep aan de oppositie werd gedaan om te komen tot een samenwerkingsdualisme. Zodra dit gebeurd is Leiden in last en is de ‘communicatie’ niet goed.

Nu weet ik natuurlijk niet wat er besproken is tussen VVD en de coalitie. Maar in de tijd dat we er mee bezig waren (en dat is al zeker een half jaar) is er steeds contact geweest met andere partijen en zonder twijfel ook tussen de VVD en de coalitie. Dus het gejammer in de media lijkt mij op z’n minst misplaatst. Maar we zullen het volgende week tijdens het debat in de raadsvergadering wel horen!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.

Share This