Geheimen van de CIA

dinsdag 24 januari 20060 Reacties

{mosimage} De Raad van Europa heeft een tussenrapport gepubliceerd over haar onderzoek naar de geheime gevangenissen in Europa waar door de Amerikanen van terreur verdachten worden mishandeld.
Het lijkt dus waar te zijn. Ik kan niet zeggen dat ik verbaasd ben. Want toen minister van buitenlandse zaken van de VS, Rice, naar Europa kwam zei ze nadrukkelijk dat er door Amerikanen niet werd gemarteld. Toen al bedacht ik dat ze dat dan wel door niet Amerikanen zullen laten doen.
Dat blijkt ook de toon van het rapport van de Raad van Europa te worden. Goede reden voor Europa en vooral ook Nederland of je zo’n land nog wel als “bondgenoot” kan betitelen. Het land dat een speciale wet heeft aangenomen om Den Haag aan te vallen als er Amerikaanse bondgenoten in de gevangenis van de Verenigde Naties zit.
Ik vraag me af of zo’n land wel een bondgenoot is.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.