Geen uitzettingen in Flevoland!

vrijdag 8 december 20060 Reacties

Burgemeester De Jonge heeft op vragen van de PvdA fractie gisteravond geantwoord dat hij op eigen initiatief de Flevolandse burgemeesters bijeen heeft geroepen om hen voor te stellen niet mee te werken met uitzettingen tot er duidelijkheid is ontstaan over de motie van de Tweede-Kamer over een generaal pardon. Deze actie van onze burgemeester heeft er toe geleid dat de andere burgemeesters zijn voorstel volgen en er in Flevoland door hen niet zal worden meegewerkt aan uitzettingen voor zover dat op het bordje van de korpsbeheerders terecht komt.
Dus alle reden om een  ‘Aat-knuffel-campagne’ te beginnen! Ik ben ontzetten blij met deze toch wel moedige stap van Aat. Want Geert Wilders merkte naar aanleiding van eenzelfde besluit van de Twentse burgemeesters op: “Links heeft een meerderheid en het is al anarchie in Twente”. De anarchie slaat dus nu ook in Flevoland toe en begint nog wel in Dronten! Daar ben ik oprecht trots op! Dus op de officiële websites van GroenLinks Dronten en de Staten Fractie ons blije persbericht geplaatst en het persbericht naar de (landelijke) media verstuurd. Applausje voor Aat en iedereen mag het horen!

Nu weer de “officiële” tekst:
GroenLinks is ongelofelijk blij met deze moedige zet op eigen initiatief van burgemeester Aat de Jonge en heeft veel waardering voor deze stap. Gisteren tijdens de commissie zijn daarvoor de complimenten al aan de burgemeester overgebracht door de fractie.

GroenLinks heeft de motie-Bos die oproept tot een stop op uitzettingen tot er in de formatie een generaal pardon is geregeld natuurlijk gesteund. Dat het Kabinet daaraan niet wil mee werken vindt GroenLinks onaanvaardbaar. De argumenten die het kabinet gebruikt zijn gelegenheidsargumenten, die het gebrek aan politieke wil echt niet maskeren. Staatsrechtelijk staat de Kamer volledig in haar recht. Zij heeft een nieuw mandaat van de kiezer en kan bij meerderheid beslissen.
Daarom juicht GroenLinks initiatieven als die van de burgemeesters in Twente en dus nu, onder aanvoering van onze burgemeester, ook die van Flevoland om niet mee te werken aan uitzetting tot het pardon is geregeld zeer toe!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.