Geen kernafval onder Dronten!

vrijdag 18 maart 20110 Reacties

IJsseloog

De collega’s van GroenLinks in Noordoostpolder stellen aan het college van de NOP heel relevante vragen over de mogelijkheid dat er onder het grondgebied van de gemeente zogenaamde eindberging van kernafval kan plaatsvinden.

Uit een factsheet van Greenpeace “opslag kernafval in de Nederlandse bodem” blijkt dat er een geschikte kleilaag ligt onder de NOP die daarvoor in aanmerking kan komen. Datzelfde geldt voor een deel van Dronten en dan met name onder het Ketelmeer. Daar ligt al het IJsseloog waarin het meest smerige slib wordt opgeslagen waar we verder niets mee kunnen dan maar ergens opslaan.

Met kernafval kunnen we ook nergens naar toe en dus slaan we het -net als dat slib uit het IJsseloog- maar ergens op omdat we er verder niets mee kunnen. Naast het IJsseloog zitten we niet te wachten op nog een opslag van rotzooi waar we niets mee kunnen zoals radioactief afval! Goede reden om de vragen van onze collega’s van de NOP ook voor te leggen aan het college van Dronten.

Downloads:

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.

Share This