Geef ons grond, wij bouwen

donderdag 2 maart 20060 Reacties

{mosimage}De OFW is derde geworden in de prestatie-index van het ministerie van VROM. Men is daar natuurlijk blij mee, niet helemaal onterecht lijk me. Maar mijn aandacht werd getrokken door het volgende zinnetje: “Uit de hoge score op de index blijkt dat OFW zowel organisatorisch als financieel goed in staat is om de nieuwbouwopgave voor de gemeente Dronten, snel en goed te realiseren. Dit geldt voor zowel de reguliere als de sociale woningbouw”. Nu weet iedereen dat er lange wachtlijsten zijn en er een groot tekort is aan sociale woningbouwprojecten. OFW kan dat volgens VROM dus snel en goed?
Ik vraag me af waarom er dan nog niet wordt gebouwd. De site van de OFW melde het volgende: “OFW gaat graag aan de slag, want de wachttijden van woningzoekenden moeten in belangrijke mate worden teruggebracht. Niet voor niets heeft OFW het credo Geef ons grond, wij bouwen”.


Toen was ik een beetje van mijn stuk gebracht. Kennelijk is het voor OFW geen probleem om een nieuwe woonwijk met sociale woningbouw uit de grond te stampen en de wachtlijsten weg te werken? Kennelijk hangt het hierbij op de gemeente die dus kennelijk niet mee wil weken? Dat zal toch niet waar zijn? Dat ga ik uitzoeken, want als dit zo is moeten we na volgende week heel snel aan de gang om OFW een mooie nieuwe wijk te laten gaan bouwen. Een wijk met hoofdzakelijk sociale woningbouw en om de wijken divers te houden ook wel dure en middendure huizen er tussen. Dan kunnen we dat volgend jaar zomer opleveren! Dat zou nog eens politieke daadkracht zijn. Dus laat ik hier beloven dat ik mij daarvoor zal inzetten!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.