Gedeputeerde Witteman schiet wethouder te hulp bij MFG

donderdag 10 februari 20111 reactie

Gedeputeerde Marc Witteman

Opvallend bericht in de Stentor vandaag, gedeputeerde Witteman gaat in gesprek met wethouder Langeweg over een mogelijke subsidie voor het Multifunctioneel Gebied (MFG) in Biddinghuizen. De laatste weken is er aanhoudend nieuws dat er problemen zijn met een subsidie van één miljoen Euro uit Europese subsidiegelden. Uit antwoorden van Gedeputeerde Staten op vragen van de Statenfractie van GroenLinks blijkt deze week blijkt nu ook dat op 25 juni afgelopen jaar door de provincie aan de gemeente is gemeld dat het geld “op” is.

Nu gaan de gedeputeerde en de wethouder samen in het provinciehuis op zoek naar een oude sok om te zien of daar nog geld te vinden is. Da’s natuurlijk heel mooi! Want het is van groot belang dat het MFG er komt.

Toch neemt dat niet de kritiek weg op de wethouder dat het geld waarop was ingezet afgelopen juli al op was en er kennelijk nooit een serieuze aanvraag door de gemeente is ingediend omdat er nog geen bouwvergunning was. Het feit dat de gemeenteraad pas afgelopen najaar (in vertrouwelijkheid) en pas veel later officieel en openbaar is gewezen op een ‘mogelijke onzekerheid’ met betrekking tot de subsidie blijft in mijn ogen zeer ernstig. Ook als het eindresultaat is dat er in de onderste laden van de provincie nog wel een miljoen bijeen kan worden geschraapt moet de wethouder in zijn antwoorden op vragen van GroenLinks, PvdA en ChristenUnie echt wel met een goed verhaal komen. Want op dit moment blijf ik van mening dat de wethouder een probleem heeft.

1 Reactie

  1. Erwin

    Witteman kan makkelijk in overleg gaan. Over 2 weken zit er een andere gedeputeerde staten. Of van mijn part dezelfde, maar dan met een snoeiprogramma. Dit overleg is gewoon een tactische zet om tijdens verkiezingstijd elkaar niet de schuld toe te schuiven voor dit probleem. De gemeente Dronten moet de financiele ruimte zoeken in de eigen programma’s. Maar ja, kiezen is verliezen. Ik denk niet dat er geld wordt weggehaald van projecten in Dronten. Dit overleg is alleen maar uitstel van het onvermijdelijke, namelijk dat fase 2 er niet gaat komen. Hopelijk is er wel geld voor de bieb als onderdeel van fase 1, anders zijn we die kwijt voordat de bezuinigingsronde echt is begonnen.

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.

Share This