Franse afwijzing is gemiste kans

maandag 30 mei 20050 Reacties

GroenLinks betreurt het dat de Franse kiezer ervoor heeft gekozen om Europa te laten zoals het is. Maar wij willen niet dat de Fransen een beter Europa blokkeren. Europa is groter dan Frankrijk alleen.
De Nederlandse kiezer moet zich niet laten afschrikken door het Franse nee. Het Nederlandse referendum gaat gewoon door. De rest van Europa moet nu ook spreken. Als veel mensen en veel landen ja zeggen, voorkomen we een spiraal van negativisme.

De Europese Grondwet is juist een project van hoop en optimisme. Het versterkt en verbetert Europa. De Grondwet zorgt voor een democratischer, groener en socialer Europa dat meer een eigen rol kan spelen in de wereld. Het fungeert ook als project van hoop voor hervormers in landen die toe zijn getreden of willen treden tot de Europese Unie. De Grondwet is hard nodig om grensoverschrijdende problemen aan te pakken, zoals de luchtvervuiling en het internationale terrorisme. GroenLinks hoopt dat de Nederlandse kiezer zich daar voor uitspreekt.
Gelukkig is Europa groter dan Frankrijk. Als wij voor de Grondwet stemmen, wordt het voor de Fransen moeilijker om de Grondwet te blokkeren of te verslechteren. Uit de Franse tegenstem blijkt dat we ons met de Grondwet niet uitleveren aan de grote landen. Met een stem voor de Grondwet maak je het de grote landen juist moeilijker om de hervorming van Europa te dwarsbomen.

Femke Halsema en Kathalijne Buitenweg

bron: http://www.groenlinks.nl/europa/nieuws/Nieuwsbericht.2005-05-30.3237

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.