Forum van de gemeente Dronten

dinsdag 22 november 20050 Reacties

Op de website van de gemeente Dronten staat een forum waar iedereen over alle onderwerpen in discussie mag met iedereen. Ik meng me samen met fractielid Johan Banis met enige regelmaat in de discussies of lok er soms één uit.

Daarop komen natuurlijk weer reacties. Mijn directe buurvrouw Karin van de SP weet mij toch iedere keer weer zo gek te krijgen dat ik op haar stukjes reageer. Zo ook vanavond waar ik me weer heb laten verleiden tot een reactie op een stukje van haar.

Dag Karin (Kaatje),

Natuurlijk is de politiek ook een "bijbaantje", maar wel een bijbaantje waar een hele hoop tijd in gaat zitten. Als ik kijk naar de maanden oktober, november en december van dit jaar zijn er 23 avonden dat ik met mijn bijbaantje bezig ben. Mocht je daarnaast nog een gezin, werk, familie en hobby's hebben dan wordt dat een redelijke organisatie. Dus boodschappen en huishouden vallen dan vaak op zaterdag, een gewoon weekend dus. Daar bovenop moeten ook nog alle stukken worden gelezen en word je als (burger)raadslid nog wel eens geacht ergens je gezicht te laten zien.
Het is, en ik twijfel niet aan de beste bedoelingen van de SP in Dronten, wel gemakkelijk te roepen hoe het moet als je niet actief in het politieke proces zit. Of als ik het onaardig wil uitdrukken: jullie hebben over de drie genoemde maanden 23 avonden "over". Eigenlijk zie ik de SP dan nog maar vrij weinig (afgezien van de posters voor je raam, buurvrouw). En dan heb ik het nog niet over de tijd die je uitspaart omdat je niet alle stukken hoeft te lezen.
Kortom, ik ben benieuwd wanneer de SP na de verkiezingen in de gemeenteraad zit er nog overblijft van het activisme. Het zal bij jullie niet anders zijn als bij ons: het is een kleine groep mensen die het werk verzet en een dag heeft nu eenmaal slechts 24 uur.

trouwens; jullie doen toch mee met de verkiezingen? Wanneer geven jullie daar eens duidelijkheid over?

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.