Formartie België terug bij af

zaterdag 1 december 20070 Reacties

Exit Leterme (foto: www. standaard.be)

De regeringscrisis in België duurt voort. Na 174 dagen onderhandelen heeft formatuet Yves Leterme (CD&V – Vlaamse Christendemoctraten) zijn formatieopdracht aan de koning terug gegeven. Alweer voor de tweede keer binnen deze formatie. Lees hier de verklaring van de ex-formateur.

Deze formatiepoging is opnieuw stuk gelopen op de onwil aan Franstalige kant om het over staatshervormingen te hebben. Terwijl dit juist het onderwerp is dat ons buurland in zijn verlammende wurggreep houdt.

Wat nu gaat gebeuren is nog niet duidelijk. De kans is groot dat koning Albert II zal redeneren dat nu de Franstaligen aan zet zijn. In dat geval zal Didier Reynders (MR – Waalse Liberalen) hoogstwaarschijnlijk als formateur aangesteld worden.

Hoe dan ook; de soap België is nog lang niet aan haar einde en misschien moeten we als Nederland maar eens overwegen de fout van 1830 weer recht te zetten en deze ‘opstandige gebiedsdelen weer onder Nederlands gezag te brengen’.

Oké.. voor wie het niet begrepen had; dat laatste was een grapje. Deze soap is veel te leuk en te spannend om er een einde aan de maken met een Nederlandse interventie (daarbij zou ik daar vanzelfspreken pnrincipeel tegen zijn).

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.