Fluitconcert

maandag 12 juni 20060 Reacties

{mosimage}Het kan niemand zijn ontgaan, het WK voetbal is begonnen. Ook mij heeft het te pakken want ik geloof dat er al een stuk of vier wedstrijden zijn die ik helemaal heb zitten kijken, terwijl Nederland pas één keer heeft gespeeld. Maar ik heb mijn huis (nog) niet versierd en ook nog geen oranje pruik op gezet… dus het valt nog wel mee.
Maar wat mij opviel was dat bij de wedstrijden die ik heb gezien dat Oranje niet speelde er met respect werd geluisterd naar de volksliederen. Het was, zoals het hoort volgens mij, gewoon stil! Maar toen voor het Wilhelmus gisteren het volkslied van Servië werd gespeeld was er weer als vanouds een snerpend fluitconcert van “het Oranjelegioen”. Misschien is dat ook iets voor de KNVB om een opvoedtraject in te zetten zodat we, naast dat “we” de leukste supporters van de wereld zijn, ook nog eens respect hebben voor andere volksliederen!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.

Share This