Flikken Maastricht

dinsdag 4 september 20070 Reacties

Flikken MaastrichtOké, laat ik het maar toegeven, ik heb een afwijking! Ik vrees dat niemand nu van schrik van zijn/haar stoel valt. Een politicus met een afwijking, politicus zijn is immers een afwijking? (aldus enkele van mijn vriend. Ja; van je vrienden moet je het hebben 😉 ) Maar daarnaast heb ik nóg een afwijking en dat ik mijn voorkeur voor de Vlaamse televisie. Al sinds mijn kinderjaren kijk ik naar de BRT (Belgische Radio en Televisie – overigens tegenwoordig ook alweer omgedoopt naar de VRT; de Vlaamse Radio en Televisie).
Het beste voorbeeld daarvan is dat ik komende winter voor het 9e seizoen  de hitserie Flikken over het Gentse politiekorps zal gaan volgen. Eerlijk is eerlijk; ik kan niet wachten. Nu ben ik niet de enige in Nederland met een afwijking voor Flikken getuige het feit dat de serie ook succesvol wordt uitgezonden door de TROS en gisteravond er een Nederlandse ‘spin off serie’ is gestart: “Flikken Maastricht”.

Bang voor een slap aftreksel ben ik er gisteren eens voor gaan zitten. In de hoofdrol Angela Schijf en Victor Reinier (Fledder uit Baantjer). Laat ik meteen met mijn conclusie komen; het viel me alles mee!
De lessen van Flikken zijn duidelijk getrokken. Mooie shots van Maastricht en de omgeving. Ook in de verhaallijn van de eerste afleveringen zijn overeenkomsten te zien met de eerste aflevering van Flikken. Maar ik sluit niet uit dat deze spin off van Flikken een succes kan worden. Zeker omdat ze (heel slim) de meest populaire figuur uit Flikken (de inmiddels uit Flikken vertrokken) Britt Michiels ten tonele zullen gaan voeren. Daarmee trek je de verstokte Flikken fans wel naar je serie! Kortom… geen vergaderingen op maandag meer de komende tijd 😉

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.