FlevoPost

zondag 5 februari 20060 Reacties

{mosimage}Ik heb de laatste dagen wat last van griep en dat is dan altijd zo’n moment dat je de kranten van de laatste tijd eens wat beter leest en je de hele dag loopt te mijmeren. Mijmeren over de verkiezingen, de campagne die onverminderd door gaat en hoe je als kleinste partij jezelf toch duidelijk kan profileren ten opzichte van de meerderheid die vaak besluiten neemt waar we het niet mee eens zijn. Dat vraag om creativiteit. Een voorbeeld van die creativiteit las ik in de FlevoPost van dinsdag. Op de voorpagina staat een foto van CDA lijsttrekker Hans Engelvaart die leerlingen van het Groenhorst College in Emmeloord in de raadszaal uitleg geeft over de lokale politiek. Engelvaart is docent op die school en gebruikt dat nu “handig”. Slim, zeker ook als het je een foto op de voorpagina van de FlevoPost oplevert waar je zelf ook op staat.


Dat zijn wel de kleine dingen waarmee je in het nieuws kan komen en misschien wat extra onderscheidende aandacht kan trekken. Zo zijn wij in het voorjaar bezig geweest met een stage project bij de fractie. Dat vond ik verschrikkelijk leuk, maar we moeten het denk ik nog eens goed uitwerken. Dat zijn dingen die maken dat je net anders bent als de anderen en misschien maken we er ook nog wel jongeren enthousiast mee voor de politiek. Dat zou niet gek zijn, want als het zo ver komt dat ik in de raad wordt verkozen kan het best wel eens zijn dat ik het jongste raadslid van Dronten tot nu toe wordt en dat moet best jonger kunnen!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.