FlevoPost zoekt ruzie met Biddinghuizen?

dinsdag 19 juni 20070 Reacties

FlevoPostVanavond heb ik me verwonderd afgevraagd wat FlevoPost journalist Gerrit Wijnne bezielt om opnieuw (en nu in het hoofdartikel op de voorpagina) zo uit te halen naar de bewoners van Biddinghuizen. Afgelopen week schreef hij in zijn “polderpraet” al dat Biddinghuizen “oostindisch doof” zou zijn als het om het MFC gaat. Logischer wijze kwam daarop reactie op de website van de FlevoPost. Kennelijk is dat voor Wijnne vandaag een reden om in het hoofdartikel te zeggen “dat er met zulke mensen niet in redelijkheid te praten valt”.

Eigenlijk vind ik dat Wijnnne (en daarmee de FlevoPost) de initiatiefgroep MFC en de bewoners van Biddinghuizen die zich (terrecht) hard maken voor het MFC, schoffeert. Want kennelijk is het te moeilijk om op de website van dorpsbelangen even de startnotitie van oktober 2006 te downloaden en komt de FlevoPost niet verder dan het herhalen van wat het College van Burgemeester en Wethouders zegt: “er is geen geld”.  Want als de moeite was genomen dit wél ven te lezen had Wijnne het volgende kunnen lezen: 

“Bouwkosten: € 10.745.700,= ten laste van de OFWJaarlijkse huurlasten: € 698.320,= ten laste van de gehuisveste instellingen. Het uitgangspunt is dat de financiële meerwaarde van het project zodanig is dat een gezamenlijke exploitatie in een mfc mogelijk is met de huidige middelen waarover de deelnemers bechikken”.  

Het kost de gemeente dus geen extra geld!! Dat is allemaal onzin! Ik ben vaak kritisch over de OFW, maar hier is men bereid zo’n 10 miljoen te investeren. Da’s (voor de goede orde) een halve Meerpaal! En nu loopt de gemeente een beetje te zeiken… (excuus voor mijn woordkeuze). 

Mij is niet duidelijk waarom het College dit nu niet wil. Want ik ben nog niet overtuigd dat de gemeente er veel (extra) geld bij moet leggen. Maar wat me wél duidelijk is geworden is dat de FlevoPost kennelijk kritiekloos alles herhaald wat het College haar “voorschrijft”. Dat is jammer en een grove belediging aan de inwoners van Dronten, Biddinghuizen in het bijzonder!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.

Share This