Filmpje uit de oude doos: als lobbyist bij de gemeenteraad

dinsdag 12 juli 20110 Reacties

In 2000 was ik voor Greenpeace Nederland lobbyist bij gemeenten die proefvelden met genetisch gemanipuleerde gewassen binnen hun gemeentegrenzen hadden. Greenpeace was en is daar geen voorstander van. Dat geldt overigens nog steeds voor mijzelf ook.

Ook de gemeente Dronten kende 11 jaar geleden dat soort velden en daarom wilde Greenpeace dat de gemeenteraad van Dronten zich zou uitspreken tegen dit soort vergunningen binnen de gemeente. Dat is ook logisch voor een gemeente; die (toen in 2000) de meeste biologische landbouwbedrijven in Nederland en de biologisch-dynamische landbouwschool binnen haar grenzen heeft.

Omroep Flevoland maakte er een item over:

Leuk om huidige collega’s als Jaap Oosterveld terug te zien komen in dit filmpje. Tegelijk is het vreemd om mijn, inmiddels overleden, voorganger GroenLinks-raadslid Mieke Engelage in beeld te zien.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.