Femke on Staten Tour

dinsdag 27 februari 20070 Reacties

Vandaag was ik met het promotieteam van GroenLinks mee met Femke on Tour naar Rotterdam en Leiden. Op Utrecht Centraal werd ik, helemaal in campagnestijl uitgedost, aangesproken door Linda Voortman, mede GroenLinks weblogger uit Groningen. Zij was vandaag samen met Michel Klijmij de busblogger van de dag. Vanuit Utrecht snel de autoweg op richting Rotterdam, maar helaas kwamen we rond Gouda in de file. Ik heb Michel, als raadslid uit Gouda, gevraagd daar nu toch eens wat aan te doen. �Volgende campagne nemen we een trein� was een andere suggestie, maar om de een of andere reden bleek daarin ook niet veel vertrouwen te zijn. Misschien dan toch maar meer asfvalt? Nou ja, dat was niet serieus bedoel natuurlijk. Inmiddels was het ook al lekker gaan regenen het het zag er naar uit dat het vandaag er niet meer mee zou ophouden. Helaas is dat dus het geval en was het een druilierige bijeenkomst in Rotterdam bij de hoge school. Met mooi een zonder twijfel een goede plek, maar nu wilde eigenlijk iedereen zo snel mogelijk doorlopen, ondanks dat we paraplu�s uit deelden.


Het was aanzienlijk drukker in de bus toen we weer vertrokken naar Leiden. Het campagneteam van Zuid-Holland was aan boord en ook reisde er een journaliste van De Pers mee. Ze heeft een filmpje gemaakt met Femke waarin Femke onthuld waar ze �s nachtswakker van ligt.
In Leiden was er voor de hogeschool een flink afdak en dat maakte het een stuk aantrekkelijker om te blijven kijken, want de regen gutste nog steeds uit de hemel. Als ‘service’ voor de studenten hebben we alle fietsen die voor de hoge school stonden van een zadelhoesje voorzien zodat ze de volgende keer een droog zadel hebben en het gaf meteen een gekleurd beeld aan de fietsenstalling.
De bus moest vanavond naar Haarlem om te taken en iedereen werd om die reden bij het station Leiden afgezet waar Linda, Michel, Jeroen Steenman (internetmedewerker bij GroenLinks) en ik belosten nog een paar biertjes in de stad te gaan drinken (je bent in een studentenstad of niet). Kortom een lange, leuke dag.

Zoals het er nu naar uitziet gaat de tour van donderdag niet door. Dan is immers de regeringsverklaring van Balkenende �z�veel� en daar moet Femke natuurlijk bij zijn. Dus dat geeft mij ook meteen de kans het debat te volgen en de hele dag lekker op de bank voor Politiek 24 te hangen. Eigenlijk vind ik dat ook wel een aanlokkelijk idee.

Zie voor foto’s: “Foto’s on Tour”

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.