Femke gaat door

dinsdag 2 februari 20100 Reacties

“Beste partijgenoten, beste kiezers,

Na stevig nadenken heb ik besloten mij nog één keer beschikbaar te stellen als lijsttrekker van GroenLinks. Aangezien GroenLinks de regel kent waarbij een volksvertegenwoordiger maximaal drie termijnen dient (en ik die termijnen er bij de landelijke verkiezingen in 2011 op heb zitten), heb ik behoefte me te verantwoorden voor mijn beslissing” schrijft Femke Halsema vanavond op haar blog terwijl je live bij De Wereld Draait Door zit.

Beargumenteerd gaat ze verder: “Wij bevinden ons op een scharnierpunt in de tijd. De economische crisis, samen met de grote internationale klimaat- en voedselproblemen, dwingt ons tot het herzien van onze economische en maatschappelijke verhoudingen. Dit is niet een kwestie van een tijdje ‘de broekriem aanhalen’ en daarna ons leven als vanouds voortzetten. Behoud van onze welvaart en ons welzijn op de lange termijn dwingt ons nu tot grote ingrepen in ons pensioenstelsel, ons arbeidsbestel, op de woningmarkt enz. Er is een prachtige kans om onze economie meer duurzaam te maken, en onze samenleving rechtvaardiger te organiseren maar dat vergt politieke moed en de bereidheid om lastige maatregelen voor te leggen aan een bezorgd en dikwijls morrend electoraat”.

Het worden geen makkelijke jaren, zo veel is wel duidelijk. Maar het geeft vertrouwen en enthousiasme dat Femke ons als GroenLinks de komende jaren door deze jaren wil gaan leiden. GroenLinks wil gaan regeren, niet alleen landelijk; ook lokaal! De aflopen jaren hebben we dat bewezen in tal van (grote) gemeenten. Die ambitie zetten we voort! Hopelijk vanaf 3 maart in Dronten en na de Tweede Kamerverkiezingen (zie mij niet snel genoeg kunnen komen) ook landelijk in Den Haag. We zijn GroenLinksers met zin in de toekomst omdat Groen nu eenmaal werkt!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.

Share This