Femke bij nacht

donderdag 29 juni 20060 Reacties

{mosimage}Inmiddels gisteren zei ik al dat ik mogelijkerwijs nog iets van het debat met Verdonk over de affaire Hirsi Ali mee zou krijgen… Dat waren profetische woorden blijkt nu. Sinds ongeveer middernacht zit ik voor de tv geboeid te kijken; het is nu 4 uur ’s nachts en ik heb beneden op de bank er maar en dekbed bij gepakt. Crisis! D66 was helder in haar eis: “geen verband tussen de verklaring van Hirsi Ali over haar leugens en de snelheid waarmee zij haar paspoort zou kunnen krijgen”. Nu Balkenende heeft gezegd dat deze verklaring er ook was “zodat de minister van V&I er mee kon leven” is er crisis. D66 kan nu het verschil maken en haar rug recht houden. Minister (en lijsttrekker) Pechtold is net de kamer binnen gekomen voor verder overleg en er is (weer) geschorst. Nu tot 4.30 uur.


Smaakmaker van alle commentaren vanavond is Femke die in heldere bewoordingen uitlegt dat het stuitend is wat nu bevestigd lijkt te worden. De deal tussen Verdonk en Hirsi Ali dat zij de verklaring moest tekenen en dan haar paspoort zou kunnen behouden. De PvdA, SP, Christen Unie en (natuurlijk) GroenLinks komen met een motie van afkeuring en ik hoop met heel mijn hart dat D66 de moed heeft te tonen dat ze bestaansrecht heeft en mee stemt. Dat is het einde van dit kabinet, maar de houdbaarheidsdatum is toch al overschreden. Nog 20 minuten, dan begint het debat weer. Ik hoop dat ik wakker kan blijven!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.