Felicitaties voor Halsema

zondag 7 december 20080 Reacties

Niet het meest actuele nieuws dat ik op mijn weblog heb, want eigenlijk was het begin van de afgelopen week echt nieuws. Maar daarom niet minder gemeend richting Femke en belangrijk voor iedereen.  

Afgelopen dinsdag heeft de Eerste Kamer voor een wetsvoorstel van Femke Halsema gestemd dat het mogelijk maakt dat burgers de rechter vragen om wetten te toetsen aan de klassieke grondrechten en een aantal onvervreemdbare grondrechten. Dit betreft rechten waarbij de overheid de vrijheid van burgers heeft te respecteren, zoals het discriminatieverbod, de vrijheid van meningsuiting, het recht op een persoonlijke levenssfeer, de vrijheid van onderwijs en het verbod op de doodstraf. Nederland is een van de laatste landen van Europa die deze mogelijk niet heeft. 

Het gaan om een wijziging van de grondwet. Dus ondanks dat het wetsvoorstel nu door de Tweede- en Eerste-Kamer is aangenomen is de wet nog niet van kracht. Pas na de volgende verkiezingen zal het voorstel opnieuw door de beide Kamers van de Staten Generaal moeten worden aangenomen voordat  de ‘Wet Halsema’ ook echt van kracht wordt. Maar de eerste belangrijke hobbel is genomen en dat is een hartelijke felicitatie aan Femke waard!  

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast is fractievoorzitter voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast is hij plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.

Share This