FAO: ‘Biologische landbouw kan iedereen voeden’

vrijdag 18 mei 20070 Reacties

GraanDe FAO, de voedsel- en landbouworganisatie van de VN, veegt de mythe van tafel dat met biologische productiemethode onvoldoende voedsel kan worden geproduceerd om alle monden op aarde te voeden. “Berekeningen hebben aangetoond dat de biologische landbouw in staat is om de volledige wereldpopulatie van voedsel te voorzien”, aldus stelt de FAO in het rapport ‘Organic Agriculture and Food Security’. De FAO vraagt de nationale regeringen – ook in ontwikkelingslanden – om binnen de nationale landbouwbegroting voldoende geld uit te trekken voor biologische landbouw.

Dat zou ik bijna een prachtig verjaardagscadeau voor Warmonderhof willen noemen. De school die al 60 jaar lang wereldwijd ‘hofleverancier’ is van ‘bioboeren’. Al jaren woedde er een felle discussie tussen de verschillende stromingen of de biologische landbouw de wereld wel kan voeden. Het antwoord van de Wereldvoedseloragnisatie van de Verenigde Naties, FAO, is nu dus klip en klaar “ja”.

De landbouworganisatie van de VN dringt er op aan dat met name ontwikkelingslanden in het kader van hun armoedebeleid voldoende investeren in biologische landbouw, en daarbij training en opleiding niet uit het oog verliezen. Lijkt mij een mooie uitdaging voor de komende 60 jaar!

Met dank aan GroenLinks Brabant.

Het Platteland dat zorgt voor voedsel uit de landbouw, zorgt voor ontspanning in de natuur, voor landschappen om te recreëren en te sporten. Dat platteland verdient meer aandacht en waarderingen.

Natuurbeschermers en boeren zijn bondgenoten. Boeren willen een goed en gezond product telen waarvoor ze een redelijke prijs krijgen. Ons gezamenlijke landschap hun productiegrond en daarmee onze gezamenlijke verantwoordelijkheid én gedeeld belang!

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten.

Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad.

Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.