Exploiteren of niet-exploiteren; that’s the question

woensdag 6 maart 20130 Reacties

Wethouder Engelvaart

Wethouder Engelvaart

De FlevoPost kopt het vandaag treffend: de ‘discussie over de buitensport ettert nog wel een tijdje door’ nadat de burgemeester het debat op procedurele gronden de nek om draaide afgelopen donderdag. GroenLinks en PvdA restte niet veel anders dan mee te gaan met het voorstel van de burgemeester het debat dan maar richting een commissie te laten verplaatsen.

De kwestie is dat twee jaar geleden door de gemeenteraad is besloten dat ‘beheer en exploitatie van de buitensport accommodaties wordt ondergebracht bij een marktpartij’. Het college is van mening dat ze dat heeft gedaan zoals de kaders door de raad waren gesteld.

Verschil van inzicht bij GroenLinks en PvdA is dat je uit de brieven van het college kunt concluderen dat dit niet helemaal zo is. Het beheer wordt uitgevoerd door Donker Groenonderhoud, maar de exploitatie door de gemeente. Die verstuurd immers de rekeningen aan de gebruikers (de sportverenigingen  en staat toe dat deze weer onderverhuren aan de scholen.

Volgens wethouder Engelvaart is dat geen exploitatie. “Wij versturen alleen maar de rekening” stelde hij voor de camera van Omroep Flevoland. Daarop richt zich nu de discussie. Wat wil je verstaan onder exploitatie en zijn dan de kaders van de raad wek uitgevoerd zoals de raad beslten heeft? Ik heb daar twijfel over en de wethouder kan er geen helderantwoord op geven. Dus dit verhaal krijgt nog een staartje de komende maanden.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.