Excuses van Mourik wegens stort

maandag 9 november 20092 reacties

Roestend vat op vuilstortDe afgelopen raadsvergadering werden de antwoorden van het college op vragen van GroenLinks over de voormalige stortplaats aan de Ansjovisweg te Dronten besproken. Bij dit agendapunt toonde GroenLinks een presentatie met actuele beelden van de vuilstort waaruit blijkt dat er (ondanks een afgeronde sanering) nog duidelijk roestende vaten aan de oppervlakte te vinden waren. Wethouder Van As reageerde geschrokken op de beelden en gaf aan het te gaan uitzoeken. Vandaag volgde er een brief van eigenaar Mourik: “Wij zijn geschrokken van de onnodige constateringen van gebrek aan aandacht. Hierbij willen wij onze excuses aanbieden voor de slordigheden die zijn gesignaleerd”.

Wethouder Van As zal naar aanleiding van de presentatie van GroenLinks deze week zelf poolshoogte gaan nemen op de voormalige stort en de eigenaar van het terrein bood vandaag schriftelijk zijn excuses aan bij GroenLinks.

GroenLinks is blij met deze aandacht voor het gebeid en de reactie van de eigenaar. Mourik biedt haar excuses aan GroenLinks aan, maar wij zien het als onze taak als volksvertegenwoordigers hierop toe te zien in het algemeen belang.

(Meer over de voormalige vuilstort in het dossier op de website van GroenLinks Dronten)

2 Reacties

 1. johan

  Mourik put zich uit in excuses en dat siert hun. Neemt niet weg dat er juist nu, nu de geesten er kennelijk rijp voor zijn, er heel goed naar die voormalige vuilstort gekeken moet worden. Door provincie, door gemeente en door Mourik. En door Paul natuurlijk…

  This is the time, this is the moment. Dit is een uitgelezen kans om de boel daar eens goed op te schonen.

  johan

 2. Frank Pels

  Goede actie….

  Ps: als ik nog FF naar dat plan van aanpak moet kijken, dan hoor ik het wel….
  (waarschijnlijk zal het ‘handpicking’ worden om de rommel op te ruimen en dan zand erover om de leeflaag te herstellen).

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.

Share This