Even pauze

maandag 26 april 20102 reacties

De formatie is nauwelijks inhoudelijk op gang gekomen en nu al wordt er door het CDA een pauze ingelast. Als buitenstaander zakt dan volgens mij echt je broek af. De formatie word nu al zeker de langst lopende van Flevoland, want de verwachting in Almere is dat daar begin komende maand een nieuw college kan worden gepresenteert, werd dit weekend bekend.

In Dronten hebben we ondertussen lekker pauze. Overleg in de eigen kring van de fractie. Nu lijkt me dat in dit geval ook wel verstandig. Immers, er is voor het eerst bekend wie de wethouderskandidaten zijn en die zijn niet overal goed gevallen. Met name de kandidatuur van oud-SP fractievoorzitter Paul Nijssen als wethouderskandidaat voor Leefbaar Dronten wekt verbazing. Of dat bij alle beoogde coalitiepartners voldoende vertrouwen geeft voor de komende vier jaar valt nog te bezien. Dus daarom is het welverstandig dat eerst even binnen de eigen fracties te bespreken en is deze pauze wel begrijpelijk.

Maar het tempo van alle onderhandelingen ligt echt weerzinwekkend laag. Dit heeft meer schijn van de processie van Echternach (twee stappen vooruit, een achteruit) dan een nieuw gemeentebestuur dat voortvarend aan het werk wil.

Ik hoop dan ook dat er morgen na de fractievergaderingen meteen ook wordt doorgesproken met de informatuers. Mocht dan blijken dat één van de partijen onvoldoende vertrouwen heeft in dit lopen de proces kunnen we snel verder naar een volgende stap zodat we zo snel mogelijk een nieuw college hebben. Kom op collega’s, tempo!

2 Reacties

 1. Barry Meijer

  Als je met weerzinwekkend laag bedoeld, traag, slepend, laks etc etc. Dan ben ik het helemaal met je eens 😉

  Wat betreft de pauze is het wel handig want als ze het nog iets langer doortrekken kunnen ze gelijk over in de zomerreces 🙂 En neem je trouwens ook pauze met je blog? Zit nu al een halve week steeds om het hoekje te kijken voor nieuwe stukjes maar steeds wordt ik overmeesterd door teleurstelling, hahaha.

  En wat betreft Paul Nijssen, tja, ik vind het een beetje kiezersbedrog. De kiezers van LD kiezen voor LD en als ze een wethouder van de SP zouden willen hadden ze wel SP gestemd, toch? Even in het achterhoofd houdend dat Paul Nijssen aangeeft altijd voor de SP te zijn…

  Groet Barry

 2. johan

  De kiezer kon niet SP stemmen, want die partij deed niet mee. Misschien heeft de kiezer daarom wel LD gestemd, omdat daar een ex-SP’er zit…

  johan

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.

Share This