Evaluatie in Utrecht

zondag 22 april 20070 Reacties

Project RietveldGisteren was een van de negen evaluatie bijeenkomsten van de Commissie van Ojik voor het Project Rietveld in Utrecht. Vrijdag was ik op bezoek gegaan bij een vriend in Breda die z’n enkelbanden heeft gescheurd (beterschap Pim) dus ik had ook daar kunnen blijven, maar had me nu eenmaal op gegeven voor de bijeenkomst in Utrecht.
Over in de houd valt veel te zeggen, maar wat mij vooral op valt was dat de grofweg 50 GroenLinksers het best wel eens zijn over wat er beter moet:

  • Geen ongegrijpelijke verkiezingsslogans (Linkse Lente)
  • Niet iedere campagne een hele nieuwe stijl neer zetten
  • Meer helder communiceren wat onze punten zijn en niet op voorhand al een copromis gaan zoeken. Heldere keuzes maken
  • Meer en beter claimen dat er maar één échte milieupartij is (ook als milieu even niet “hot” is.
  • Meer ruimte creëren voor debat en meningsvorming binnen de partij.

Het is in willeuekrtige volgorde en misschien ook niet exact wat er van wordt opgeschreven. Maar grofweg waren dit wel de kritiek punten. Vrolijkheid alom bij de vraag wat er wel goed gaat en dat blijkt dan ook gelukkig wel een hele hoop te zijn. Maar misschien is het allerbelangrijkste wel dat we een heel vrolijke partij zijn. Meer dan eens werd er bulderend gelachen om de meest flauwe en gevatte opmerkingen. Kortom de sfeer was erg positief en inspirerend en dat kan GroenLinks goed gerbuiken. Ergens rond de zomer komt de commissie van Ojik met haar rapport, dus dan hebben we wat te lezen op het strand!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.