Evaluatie in Utrecht, cie in Dronten

vrijdag 12 mei 20060 Reacties

{mosimage}Gisteravond was er commissie vergadering (cie) én een evaluatie van de verkiezingen bij GroenLinks in Utrecht. Helaas heb ik nog steeds niet het talent ontwikkeld mij in tweeën te splitsen, dus was ik in Utrecht. Op van die mooie zomer avonden zoals gisteravond vind ik het altijd erg sfeervol om in een leuke stad te zijn en het was dus vooral erg gezellig in Utrecht. Een chique  locatie als de Heren Sociëteit helpt daar ook wel een beetje bij. Het was een constructieve discussie en de analyses zijn wel juist. De poster en de slogan van de verkiezingen sloegen de plank volledig mis blijkt uit de conclusie en was dus ook de brede opvatting van de campagneleiders.

Verder werden de plannen voor het komende jaar kort aangestipt en was dit min of meer de aftrap van het permanent campagne voeren. GroenLinks gaat steeds meer werken aan de zichtbaarheid en vooral ook laten zien dat we ergens zijn. Vaak zijn we er wel, maar GroenLinksers hebben niet zoals de SP en PvdA de neiging herkenbare kleding aan te trekken. Dat is iets waaraan zal moeten worden gewekt.

Ondertussen in Dronten was er commissie vergadering over de visie en het zwembad. Maar ook de Flevopost viel op toen ik die bij thuiskomst rond 23.30 uur van de mat raapte. Een groot artikel over de kritiek die wethouder Hillebrand Koning op zijn weblog had staan over het optreden van de VVD bij de laatste raadsvergadering. Stevige kritiek ook, maar ik hoorde dat het allemaal wat genuanceerder ligt als dat Hillebrand stelt. Nou ja, als ik het goed begrepen heb is de VVD nu dus boos…

Tsja… ik heb ook wel eens kritiek, maar als me dan wordt gezegd dat ik het mis heb ben ik best bereid mijn mening te herzien als daar goede argumenten voor zijn. Da’s nou voortschrijdend inzicht en daarmee bedoel ik wat anders als het voortschrijdend inzicht van fracties die hun mening zonder echte goede argumenten 180 graden wijzigen zoals bijvoorbeeld bij de woon-zorg-zone.  

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.