Europees partijleider

zaterdag 2 maart 20130 Reacties

eu-greenOp het congres morgen ligt een motie voor die oproept nog dit jaar een verkiezing te houden voor partijleider. De leden van de huidige Tweede Kamerfractie kunnen zich daarvoor dan kandideren.

Mij lijkt lijkt dat geen goed idee. Onze kleine Kamerfractie is de laatste maanden een goed werkend team geworden waarin de rust is terug gekeerd. Ze hebben met z’n vieren hun handen meer dan vol om het vele werk te verzetten en doen dit op uitstekende wijze! Laat ze hun werk doen zodat we met positieve, sociale en groene ideeën kunnen opvallen in de oppositie tegen dit harteloze saneerderskabinet van VVD en PvdA. Nu verkiezingen houden onder deze vier mensen betekend dat er weer een heleboel energie gaat zitten in intern gedoe terwijl we juist nu zo hard voor de kwetsbaren in de samenleving, voor natuur en milieu nodig zijn in de Kamer!

Als kandidaat bestuurslid publiciteit en campagnes zou ik een ander voorstel willen doen. Als ik in het bestuur wordt verkozen zal ik voorstellen zo snel mogelijk een referendum te houden over onze Europese lijsttrekker en deze te benoemen tot onze ‘Europees partijleider’.

Dat is een (nog) niet bestaande functie, maar daarover gaan we nu eenmaal zelf. Een ‘Europese partijleider’ geeft aan welk belang we hechten aan Europa en het onderdeel dat wij zijn van de internationale groene beweging van de European Green Party.

Daarbij hebben we op dit moment geen partijleider. Dus is het logisch om in alle debatten in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen onze ‘Europees partijleider’ naar voren te schuiven, dat is ook goed voor de herkenbaarheid van de lijsttrekker. Zo geven we GroenLinks op korte termijn een aansprekend gezicht zonder dat we op dit moment onze hard werkende Tweede Kamerfractie overhoop halen.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.

Share This